Szörnyűség

2010.02.14. 20:11

Kedd este 18:15 körül vagyunk. Sajtburgert majszolok az autómban, félreállva a Szegedi úton (XIII. kerület), a Béke és a Szegedi kereszteződésénél. Várom egy barátom, aki beugrott a patikába.

Egy autó gumit csikorogtatva kanyarodik ki a Csata utcából (látom a tükörben), majd követem a szememmel, ahogy belehajt a kereszteződésbe, ahol már jóideje sárgára váltott a lámpa zöldről. Gyorsít, hogy átcsússzon, ekkor pirosra vált a lámpa, dudál. Egy kislány 4-5méter magasra repül a levegőbe. A lány barátja visszaugrott a kocsi elől, és még magafelé rántotta a lányt, aki 6-7 méterrel előrébb az aszfalton landol. Az autós megáll. A kocsi oldalán: Sürgősségi vérszállítás. Hát kurvasürgős lehetett.

10perc múlva kiérkezik a mentő, a Nyírő Gyula kórház 1 percre van a Béke tértől, a Honvéd kórház kb. 3 percre. Sebaj. Mialatt várjuk a mentőt, egy ember beszalad a téren lévő SZTK-ba segítséget kérni. Erre kijön a biztonsági őr. Köszönjük szépen.

Mint tanú, várom a rendőröket, egy két tanúval az oldalamon, és a fiúval akinek sikerült elugrani, akinek ekkorra már a szülei is megérkeztek. Fél óra elteltével már felhívtam a 107-et, hogy ugyanmár hol vannak a rendőrök, itt állunk egy ember mellett aki a pirosban áthajtva elütött egy lányt. "Azonnal ott lesznek!". Remek. Még 10 perc és megérkeztek a rendőrök is. Wow. Ez ám a sebesség. Aztán persze, ők nem vehetik fel a vallomásom, meg kell várni a helyszínelőt, még negyed óra.

Több mint egy óra múlva, fél 8 kor szálltam ki a rendőröautóból a vallomástétel befejeztével. Volt egy másik tanú is, aki már nem várta meg a helyszínelőket, így az ő adatait felvették, hogy majd kikérdezzék. Átfagyva beszálltam a kocsimba, és elvittem a barátomat Gyálra.

22:45-kor privát számról hívnak. Valami törzsőrmester. Szeretné meghallgatni mit láttam, visszakérdeztem, hogy mégegyszer? Erre elnézést kér: "Ja Ön az aki a helyszínen tanúskodott?" Hát igen, a másik srácot akarták felhívni aki nem bírta kivárni az érkezésüket. Ó hát fantasztikus ez a Magyarország, ugye? Pedig ketten voltunk csak tanuk, nem is volt nagy adminisztratív káosz.

Nem nagyon bírtam aznap este aludni. Úgy repült az égbe az a lány, mint egy bábu.

Szerző: p0cak

Szólj hozzá!

Címkék: baleset

A bejegyzés trackback címe:

https://legrejtekesebb.blog.hu/api/trackback/id/tr931758302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása